https://www.mobil.se/appar/apptips-dela-parkering-nar-du-behover-det
565682
Appar
Apparkingspot

Apptips: Dela parkering när du behöver det

Apparkingspot vill ta delningsekonomin till parkeringsplatser.

Idén bakom apparkingspot är att folk som hyr en parkeringsplats förmodligen inte använder den hela tiden. För den som hyr platsen kan man reducera kostnaden lite genom att hyra ut den när man inte använder den, medan någon annan får lite lättare att hitta en ledig parkeringsplats.

Du behöver inte ha en egen parkeringsplats att hyra ut för att ansluta dig till Apparkingspot, men om du har det kan du registrera när platsen är ledig, och hur mycket du vill ha betalt beroende på hur lång tid du tänkt erbjuda platsen. Betalningen sker med kort.

I appen kan du söka på datum, plats och tidsperiod du behöver en lucka, och får då på en karta upp var det finns lediga platser. Som alltid med denna typ av tjänster krävs det visst momentum innan de blir riktigt värdefulla. När detta skrivs finns det ett 30-tal parkeringar anslutna, spridda i Stockholmsområdet. Jag hittar ingen utanför Stockholm.

En hel del av parkeringarna verkar dessutom vara i slutna grupper där man måste ha lösenord för att kunna boka. Inget fel i det, det är rimligt att man kan vilja ha kontroll över vilka jag delar med, men såvitt jag kan se finns det inget sätt att be om inträde i dessa grupper eller på annat sätt kontakta innehavaren av parkeringsplatsen.

I dagsläget är tjänsten alltså rätt begränsad, men den kan absolut vara värd att hålla ögonen på. Och har du en parkeringsplats du vill dela med dig av och få en slant på kuppen är detta ett utmärkt sätt.

Ämnen

 • Apparkingspot

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  2.2.2
  Utvecklare:
  Creatify AB
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  5/10