https://www.mobil.se/appar/apptips-gront-vader
565945
Appar
Bättre väderprognos med fler källor

Apptips: Grönt Väder

Gillar du att blanda noggranna väderprognoser med väderfakta kan Grönt Väder vara appen för dig.

Den svenska väderappen Grönt Väder presenteras som en helt ny väderapp, och det är den på sätt och vis också. Appen drivs av LRF Media, och en av dragplåstren är att den hämtar väderinformation från tre olika källor. SMHI, norska YR och amerikanska GFS. Förutom att du kan se dessa prognoser var för sig får du även ett sammanslaget resultat som enligt apputvecklarna ska vara statistiskt sett mer noggrannt än de enskilda prognoserna. Men vet du med dig att till exempel YR brukar vara mer träffsäkert där du bor kan du förstås välja att titta på den prognosen i ställen.

Låter det här lite bekant ändå beror det på att appen är en omstöpning av Weatherpal. Den appen var ett samarbete mellan SMHI och Bonnier. När Bonnier drog sig ur hittade appen ett nytt hem hos Lantbrukarnas Riksförbund. Där har man redesignat utseendet helt, och dessutom lagt till redaktionellt material. Weatherpal fanns dessutom bara till Ios medan Grönt Väder finns både till Ios och Android.
Det senare består av artiklar om ämnen kring miljö och klimatfrågor, men även odling, trädgård och lantbruk. Det vill säga frågor som intresserar LRF Medias läsare särskilt.

Det är en trevlig kombination, artiklarna drar förstås lite uppmärksamhet från prognosen och du behöver ett extra klick för att få vädret de närmsta timmarna eller dagarna, men gillar du bredvidläsning om vädret är det ett plus. Själva prognoserna är föredömligt väl presenterade. Appen innehåller en del reklam men inte så att det stör.

Ämnen

 • Grönt Väder

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  2.0.4
  Version (Ios):
  2.0.6
  Utvecklare:
  LRF Media
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  7/10