https://www.mobil.se/appar/apptips-lattare-langtidsexponering
568194
Appar
Spectre Camera

Apptips: Lättare långtidsexponering

● BILDSPEL
Spectre Camera låter dig ta bilder med lång exponeringstid. Med inte helt förutsägbart resultat.

Det finns gott om kameraappar till Iphone. Spectre Camera, som utsågs till Årets App 2019, har långtidsexponeringar som specialitet. Du väljer tre, sex eller nio sekunders exponering, och appen säger sig sedan använda artificiell intelligens för att se till att bilderna blir skarpa och snygga. Personer som går förbi i bilden retuscheras bort, vattenfall blir diffust suddiga och om natten får du rörelsespår av billyktor.

Nu är ju dessa motstridiga mål, antingen vill du att saker som rör sig ska synas eller så vill du inte det. Jag antar att det är här den artificiella intelligensen tar över, för det är i alla fall inget som du som användare av appen kan välja i inställningarna. Det gör det i mitt tycke svårt att förutsäga vad resultatet blir när du tar en bild, men du kan ju alltid prova att trycka av och se vad som händer.

Appen ska också se till att få bilden skarp trots den långa exponeringstiden, med hjälp av bildstabilisering. En ikon i nederkanten visar hur mycket kameran kan röra sig. Så länge ikonen föreställande en kamera håller sig inom en angiven ram ska resultatet bli skarpt. Det här visar sig dock vara väldigt optimistiskt, och jag får ofta bilder som blir rejält oskarpa trots att jag hållit mig väl inom ramen för hur mycket jag får röra mobilen.

När resultatet blir bra imponerar appen, men jag stör mig på att jag inte vet vad jag kan vänta mig av resultatet.

 • Spectre Camera

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.1.6
  Utvecklare:
  Lux Optics
  Pris (Ios):
  35 kr
  Betyg
  6/10