Apoteksappar

Apptips: Mina Recept

Som namnet antyder fokuserar Apotekets app på att hantera dina recept och beställa hem recept.

Publicerad:

10 nov 2016 - 13:56

Uppdaterad:

10 nov 2016 - 14:23

Efter att apoteken privatiserats finns det flera stora kedjor för att köpa läkemedel i Sverige, och efter att medicinrecepten digitaliserats är apotekens appar ett utmärkt sätt att inte bara hålla koll på dina recept utan även beställa medicin för hemleverans.

Apoteket, det vill säga den del av apoteksverksamheten som fortfarande är statligt ägd, har en app där fokus ligger tungt på just detta. Du loggar in med mobilt bank-id, och får sedan se de recept du har direkt från startskärmen. Du kan till och med läsa bipacksedeln till medicinen. Att därifrån beställa för hemleverans är enkelt, och du kan betala med kort eller faktura. Du kan även se ditt högkostnadssaldo.

Sedan är det rätt spartanskt med övriga funktioner. Du kan hitta närmaste apotek, men givetvis då bara ett “Apoteket”-apotek. Du kan ringa Apoteket för rådgivning men det innebär i praktiken bara att appen slår numret åt dig på mobilen. Någon rådgivning i text- eller chattform finns inte. Apoteket har en kundklubb, men av den märks det ingenting i appen. Och du kan inte handla receptfria varor, när du ändå beställer hem varor från Apoteket.

Och så bör man aldrig döpa en app till “Mina någonting”. De blir hopplösa att hitta i applådan.

Apoteksappar

.

.

 

.