https://www.mobil.se/appar/apptips-morph-gor-det-svarare-att-distraheras-av-mobilen
568166
Appar
Experimentapp från Google

Apptips: Morph gör det svårare att distraheras av mobilen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/morph_bred.jpg?itok=Ilg6cXKi', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/morph_bred.jpg?itok=__oF4KQh', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/morph_bred.jpg', w: 2000, h: 1407, title: ' ' },]
Morph är en hemskärmsapp som ska hindra dig från att distraheras när du använder mobilen. Tyvärr känns appen mer som just ett hinder än ett hjälpmedel.

Google kallar Morph för “ett experiment i digitalt välmående från Google Creative Labs”, och är en i en hel serie appar man släppt. Att kalla det experiment är ju en friskrivning, men för att experimentet ska vara meningsfullt behöver ju appen ändå vara så bra att man använder den.

Morph är en hemskärmsapp, och tanken är att den ska hindra dig från att störas av oväsentliga appar när du inte vill bli störd. Du konfigurerar därför ett antal “modes”, till exempel jobbar, tränar eller hemma, och sedan väljer du vilka appar som är relevanta för dessa lägen. Slutligen väljer du vilken tid eller geografisk plats dessa lägen ska gälla för. Du kan tyvärr inte välja både tidsintervall och plats, och appen förstår inte heller konceptet “över natten”, utan säger att sluttid måste vara senare än starttid.

De appar som valts är de enda som får skicka notifieringar så länge du är i detta läge, övriga appars notifieringar “snoozas” tills du byter till ett läge där de släpps igenom.

Du väljer vilka appar som ska vara med i ett läge genom att skrolla igenom app-ikonerna utan namn, i en lista där du aldrig ser mer än ett par stycken åt gången. Även på hemskärmarna visas sedan bara appikonerna utan text. Morph har ett läge där du kan komma åt alla appar som är lätt nog att växla till, men du kan fortfarande inte se namnen eller komma åt applådan. Har man flera hundra appar på mobilen är det inte roligt att konfigurera läget, och det är inte heller roligt att använda mobilen utan namn på apparna. I den bemärkelsen fungerar Morph som ett hjälpmedel för att minska mobilanvändningen, men mest genom att göra det jobbigt att använda mobilen.

Ämnen

 • Morph

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  e70dc73
  Utvecklare:
  Google Creative Lab
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  4/10