Bygg upp och rasera i Augmented Reality

Apptips: Playground AR

För den som inte bara vill riva sina klosstorn utan även förstöra dem med meteoritnedslag kommer Playground AR till undsättning.

Publicerad Uppdaterad

Augmented Reality-appar går ut på att man tittar på det man har omkring sig genom mobilens kamera och lägger till virtuella saker på skärmen. I detta fall används tekniken för att bygga med klossar. Du skannar av golvet, sedan kan du börja stapla dina klossar.

Förutom att du har tillgång till ett oändligt antal klossar är det så här långt egentligen bara ett ovanligt omständligt sätt att bygga klosstorn hemma på. Precisionen är visserligen god, men just därför är det svårt att pricka rätt ens på den största Iphone-skärm, och appen gör sig nog bäst på Ipad, i bägge fall behöver du en nyare modell med stöd för Apples ARkit.

Det är när det är dags att riva tornen appen verkligen tillför något. För här finns en lång rad rörliga föremål för att utsätta dina konstruktioner för påfrestningar. Inte bara bollar eller radiostyrda bilar och helikoptrar, utan även raketer och meteoritnedslag. Du kan styra de radiostyrda fordonen, så vi talar nu inte heller längre bara om att bygga klossar hemma, men jag märker på barnen att det är möjligheten att ha sönder saker som lockar mest med denna app, och gör att den tillför något utöver vad du kan göra med den vanliga verkligheten.