Rymdwestern

Apptips: Space Marshals 2

Uppföljare till actionstrategin ger oss mer av samma vara.

Publicerad Uppdaterad

Det är lite kul att se de olika infallsvinklarna här. Iphone-ägare brukar betecknas som mer köpstarka, medan Androidanvändare hellre kör gratis. För Space Marshals innebär det att Iphone-användare enbart kan köpa Space Marshals 2. Androidägare kan istället ladda ner spelet gratis, men för att få de bästa vapnen och liknande får de köpa hela spelet.

I vilket fall som helst är det här svenska Pixelbites uppföljare till spelet med samma namn fast utan tvåan i titeln. Återigen är sätts du in i ett westerninfluerat actionspel med en hel del taktik bakom. Som rymdsheriff drar du runt på olika planeter för att fånga, eller skjuta, skurkar. Till din hjälp har du en större arsenal vapen och en hel del föremål på banorna till din hjälp. Du får lägga till en god dos strategi med smygande och utnyttjande av miljöer och vapen för att kunna ta dig vidare.

Just de strategiska elementen gav, actionhetsen till trots, föregångaren en hel del djup och särprägel mot mycket annat i appbutikerna. Efterföljaren är inte sämre på något sätt. Varken när det gäller variation, kontroller (som är riktigt bra), grafik eller något annat egentligen. Tråkigt nog är det mest mer av samma som sist. Det känns nästan mer som ett uppdaterat tillägg med nya banor och vapen än en uppföljare med mer att erbjuda. Samtidigt är det fortfarande en fantastisk spelupplevelse, så vi klagar inte riktigt.