Annons

Virvlande skärmbakgrunder

Apptips – SwirlWalls: Interactive UHD Wallpaper Backgrounds

Färgglada snurror som du kan interagera med gör skärmbakgrunden intressantare.

Publicerad Uppdaterad

SwirlWalls gör din skärmbakgrund och startskärmen interaktiv. Du kan välja mellan ett antal olika bakgrunder, men gemensamt för dem är att de är uppbyggda som virvlar. Om du sveper på skärmen sätter du virveln lite i rörelse, men inte så mycket att skärmen går i spinn precis. Du kan också röra om virveln genom att vippa på mobilen.

Varje bakgrund finns i ett antal olika utföranden, och du kan enkelt växla mellan utförande eller bild genom att trycka med två eller tre fingrar på skärmen. Det är nog den del av interaktiviteten jag gillar bäst. Bakgrunderna finns även i mörkt läge-utförande.

Ett problem med att ha stora spiraler som skärmbakgrund är att det inte är särskilt vilsamt. Det finns ett skäl till att tillverkarnas egna bakgrunder ofta har ljusa pastellfärger med mjuka övergångar. Med få undantag distraherar bakgrundsbilden i SwirlWalls från innehållet och gör det svårare att hitta bland apparna. Samtidigt tycker jag inte att jag kan interagera tillräckligt med bakgrunden för att den funktionen i sig ska upprätthålla mitt intresse.