Batterikoll

Apptips: Visa Airpod-status även i din Android

Eftersom Apples trådlösa lurar Airpods i grunden, trots all annan teknik, är ett par vanliga bluetoothlurar fungerar de även med Android. Appen Airbattery tillför en viktig funktion.

Publicerad Uppdaterad

Det bästa med Apples trådlösa hörlurar Airpods är kanske hur väl de fungerar tillsammans med Apples egna produkter som Iphone eller med till exempel en Ipad eller en Macbook-dator. Airpods och andra hörlurar, som också har Apples speciella W1-chip (lurarna Beats X till exempel) ansluter man enkelt till en Apple-produkt, men eftersom de har bluetooth fungerar de även tillsammans med en vanlig Android-telefon. 

Appen vi testar här adderar en viktig funktion som annars bara är tillgänglig i Iphone, men nu alltså dyker upp även i din Android. Det handlar om att på ett enkelt och smidigt sätt visa batteristatus i såväl de båda hörlurarna som i batterietuiet du kan ladda dem med och förvara lurarna i.

Den enda funktion som appen har är att den på ett sätt som tydligt härmar Apples sätt att visa batteristatus och presenterar denna direkt på hemskärmen när du startar appen och öppnar laddningsetuiet. Att en telefon kan visa batteristatus för en ansluten bluetoothenhet på det här sättet har varit möjligt i Ios sedan flera år tillbaka, men i Android är funktionen standard först i version 8.1 av operativsystemet. Då kan man se batteristatus i telefonens notisfält.

Fram till att den versionen blir vanlig hos gemene man kan appen Airbattery vara användbar. Musikkontrollen blir du som Androidanvändare dock utan och Siri finns inte heller tillgänglig som för de Appleanvändare som använder Airpods. Ett par fungerande hörlurar är dock Apple Airpods oavsett vilken musikspelande blueoothpryl du ansluter dem till.