Annons

Med hjälp av Bluetooth

Apptips: Wunderfind - Hitta dina prylar

Wunderfind är en sakletare som använder signalstyrkan för Bluetooth för att hjälpa dig hitta dina prylar.

Publicerad Uppdaterad

Har du en Apple-mobil hjälper Apples Hitta-funktion dig att hålla reda på dina Appleprylar, men det finns ju andra prylar också, och åtminstone en del av dem kan Wunderfind hjälpa dig att hitta.

Stödet för vilka prylar som kan hittas med appen är en smula nyckfullt: Appleprylar, Fitbit-prylar och bluetooth-högtalare. Och ett par prylar till visar det sig, för när jag gör en sökning efter prylar får jag även in en enhet med beteckningen N04K1 som jag alltid undrat vad det är. För att hitta enheten går jag runt med telefonen som slagruta och kollar när signalstyrkan blir starkare eller svagare. Jag kan alltså inte se riktningen till prylen eller hur långt borta jag är, bara få en ungefärlig känsla av att jag kommer närmare eller längre bort. För en lägenhet räcker det rätt bra, och jag lyckas få klarhet i att N04K1 är fiberkonvertern till mitt fasta bredband. Jag hittar även strategiskt utplacerade Bluetooth-högtalare och Fitbit-enheter på samma sätt.

Med denna funktionalitet är appen gratis, men vill du få meddelande om när du går utom räckhåll från en pryl eller är i närheten av den eller spela upp ljud på den eller se på en karta var ungefär prylen sågs senast får du betala ett engångsbelopp på 55 kronor för pro-versionen.