Begränsad videoredigering

Apptips: Youtube Capture

Snabbt sätt att fixa Youtubevideos, men enkelheten begränsar.

Publicerad Uppdaterad

Google tyckte tydligen att alternativen till Iphone inte var goda nog för enkel uppladdning till Youtube (appen finns inte till Android) och skapade därför Youtube Capture.

Här är det “videoredigering” i en så enkel form du bara kan tänka dig. Ta befintliga filmer från din telefon eller filma nytt. Alla klipp du vill ha läggs efter varandra och avdelas med ett klipp utan någon övergång alls.

Efter att alla klipp hamnat i tidslinjen kan du gå in och trimma de klipp som har för lång början eller för långt slut. Här kan du även lägga till musik från telefonen eller från Youtubes arkiv. Efter det är det bara att döpa filen och ladda upp, för något mer går inte att göra.

Tanken är god med att göra en videoredigerare av allra enklaste slag, men det blir snabbt begränsande. Någon slags övergångseffekt mellan klippen kunde gott ha fått vara med. Samma sak gäller möjligheten att lägga till åtminstone textrutor eller att spela in eget tal över klippet. För med tanke på hur bra många gratisappar gör samma sak (och dessutom alltid kan ladda upp till Youtube) känns det lite som att det blir för enkelt och begränsat med Youtube Capture. Även om appen inte i sig är dålig på det lilla den klarar av.