https://www.mobil.se/appar/b-sta-skidapparna-skicross-challenge
555488
Appar
Utmana dig själv och proffsen

Bästa skidapparna: Skicross Challenge

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skicrossbred.jpg?itok=FPRwAv64', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skicrossbred.jpg?itok=D648DFTX', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skicrossbred.jpg', w: 2000, h: 1185, title: ' ' },]
Runkeeper för utförsåkare … typ.

Samsung och Tele2 har satt upp utmaningar på ett gäng olika backar i Sverige där du kan utmana dig själv och proffsen genom att mäta din utförsrunda.

Appen funkar ungefär som Runkeeper och liknande gör för att mäta din löprunda. Skillnaden här är att appen använder sig av gyro och liknande sensorer för att mäta hastighet i de utvalda backarna samt hur många G-krafter din kropp utsatts för under åket. Utöver det klarar den även av att mäta hur lång tid du spenderade luftburen efter backarnas olika hopp.

Efterbehandlingen och sparandet av data är inte riktigt lika skojig som renodlade träningsappar, men det är heller inte syftet. Men det är kul i de fall du har rätt backe framför dig.

 • Skicross Challenge

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.02
  Version (Ios):
  1.0
  Utvecklare:
  Samsung/Tele2
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  6/10