App-tips

Bättre kalender till Ios: Week Calendar

Den inbyggda kalendern i Ios 7 har enligt vissa blivit sämre. Här tittar vi närmare på fyra alternativ som kan göra din planering vettigare. Först ut är Week Calendar.

Publicerad Uppdaterad

Till en början får vi känslan av att vart vi än vänder oss i Week Calendar vill den att vi ska köpa extra innehåll, som väder, namnsdagar och månfaser. Kan du svälja den delen, eller helt enkelt hoppa över den, väntar däremot den kanske bästa kalenderupplevelsen till Ios.

Det som främst gör Week Calendar till en vinnare är översiktsmöjligheterna. Med många poster brukar många kalendrar bli enormt röriga och svåra att få överblick över, men med ett gäng smarta visningslägen drabbas vi aldrig av den känslan här, utan allt känns överskådligt. Växling mellan visningslägen sker genom en snabbmeny i botten, eller genom en snabb dubbelknackning på skärmen.

Av någon anledning upplever vi även att notishanteringen sköts bättre här än i den inbyggda kalendern, som ofta är lite för diskret med påminnelser. Samtidigt har appen nyligen designats om för att passa utseendet hos Ios 7 riktigt bra. Lite trist bara att vi inte kan få till påminnelser för de namnsdagar som vi kan köpa genom appen.