Annons

Apptips till Ios

Done – Checklista för att skapa och bli av med vanor

Done är en checklista specialiserad för uppgifter du gör flera gånger om dagen eller veckovis.

Publicerad Uppdaterad

Har du fått stel nacke av hemmajobbandet, och fysioterapeuten ordinerat stretchövingar tre gånger om dagen? Har du svårt att komma ihåg att göra dem? Då kanske appen Done kan hjälpa dig att bygga din nya vana. Eller tvärt om, om du försöker bli av med en dålig vana som till exempel rökning.

Appen låter dig lägga in uppgifter som du ska göra regelbundet. Du väljer själv antal gånger, om de ska göras dagligen, veckovis och så vidare, och du kan sätta fasta påminnelser om att göra dem.

Appen känns lite torr och teknisk. När du skapar en ny återkommande uppgift är en del av fälten svåra att tolka, men det går naturligtvis bra att pröva sig fram och se vad som händer.

För att markera att du gjort uppgiften trycker du bara på den så ser du hur stapeln successivt fylls, eller hur du låter bli att fylla den om du försöker bli av med ett beroende. En del med staplar och kurvor över hur bra du uppnått dina mål ska hjälpa dig att motivera dig.

Det är dock en dyr app, 245 kronor årligen. Gratisversionen låter dig bara lägga till tre olika uppgifter som du ska göra till vana. Räcker det för dina behov kan appen definitivt vara värd en gratis titt.