Med offline-läge

Eniro Navigation: välgjord navigeringsapp

Utöver färdrutt kan du få fler uppgifter om den plats du sökt, exempelvis adressuppgifter.
Byggnader runt omkring dig visas som 3D-modeller. Du kan också se bland annat vilka matställen som finns i närheten.
Fartbegränsningar ser du i form av hastighetsikon. Appen kan också spela upp ljud om du så vill.
Köranvisningar kan du även få som lista.
Inuti appen kan du köpa till kartor (engångsköp) och trafikinformation (prenumeration).
Inställningarna låter dig välja mellan bland annat olika röster.
Du kan lätt ändra utseendet av kartorna.

Eniro Navigation bjuder på tydlig navigeringshjälp med ett snyggt gränssnitt. Integration med Eniros söktjänster är ytterligare ett plus.

Publicerad Uppdaterad

Eniro har precis lanserat Eniro Navigation, en kostnadsfri app för iOS och Android, som hjälper dig hitta rätt. Appen, som bjuder på ett trevligt och tydligt användargränssnitt, fungerar när du är uppkopplad och även i offlineläge. I form av månads- eller årsabonnemang för 7 kronor respektive 75 kronor kan du även köpa till trafikinformation som uppdaterar färdrutten i realtid baserat på trafikrapporter. Planerar du att köra utomlands finns ytterligare kartor från leverantören Tomtom att köpa inuti appen. Dessa är inte gratis (en karta över Europa kostar exempelvis 189 kronor) men har fördelen att de fungerar offline. 

Vår testkörning visar att appen ger precisa resultat och den är dessutom snabb; följer du inte den föreslagna rutten räknas den om rätt så omgående, utan att du för den delen behöver höra den smått irriterande meningen ”rutten räknas om” som oftast följer med i olika navigeringsappar. Köranvisningarna är tydliga vilket gör att du inte behöver titta på skärmen medan du kör. Kör du i stadsmiljö visas byggnaderna runt omkring dig som 3D-modeller. Behöver du parkera, äta, hitta närmaste hotellet eller tanka finns det en inbyggd sökfunktion i appen som du lätt kan öppna för att se ställen som ligger i närheten och få navigeringshjälp dit. 

Ytterligare ett plus med appen är att du får varningar om hastighetsbegränsningar och trafikkameror. Använder du Eniros sökapp kan du också direkt från denna app öppna Eniro Navigation för att hitta rätt färdväg till det du sökt. Något unikt med Eniro Navigation är att du direkt i appen kan slå in en persons namn och få en färdrutt till personens adress. När vi testar visar det sig inte fungera alla gånger då appen inte hittar alla adressuppgifter, även i de fall där personens adressuppgifter går att hitta på Eniros webplats. En annan svaghet i Eniro Navigation är tyvärr offline-läget som inte fungerar klockrent varje gång. Pluspoängen överväger dock minuspoängen och gör Eniro Navigation till ett välkommet tillägg till lurens navigeringsappar.