Apptips

Fiskher – Hjälper dig hitta fiskeställena

Fiskher är appen för folk som har fiske som hobby, eller som vill börja med det.

Publicerad Uppdaterad

Fiskher är i grunden en app för dig som behöver hjälp att hitta fisken. Appen, som har kartor för Sverige, Norge och Danmark, låter dig söka på olika fiskarter och se på kartan vad som är bra ställen att dra upp fisk på. Kartan visar också var det är skyddsområden där man inte får fiska.

Appen finns i både gratisversion och som premiumabonnemang för 239 kronor per år. Till skillnaderna hör att du får 16 sökbara fiskarter på kartan, till skillnad från 7 i gratisversionen. I betalversionen får du även utvalda smultronställen av fiskeexperter.

12000 fiskeområden finns utmärkta, men det finns mycket vatten i Sverige och kartorna är inte på något vis heltäckande, utan fokus ligger på kustfiske, inte insjöfisk eller floder, men fler områden tillkommer. Det rör sig också om områden där fiskekort inte krävs, det hade varit trevligt om appen även kunde förmedla information om vad som krävs för att få fiska i din lokala sjö.

Du kan logga din fångst och lägga upp fiskbilder att dela med andra användare av appen. Det finns även en funktion i beta för att kunna identifiera fisken du fångat genom att ta en bild av den med mobilkameran. Jag föreställer mig att de flesta som har fiske som hobby känner igen de vanliga arterna man oftast drar upp, så det borde främst vara intressant om man får något mer ovanligt. Om kameran går bet på att identifiera fisken kan du skicka in bilden för manuell granskning av Fiskhers experter.