https://www.mobil.se/appar/ikonbaserad-p-minnelse-app
555596
Appar
App-test: Tick

Ikonbaserad påminnelse-app

Tick är en udda liten påminnelse-app. Det ska sägas att det finns tonvis med appar där ute som har samma tema, men Tick är faktiskt den enda jag har sett som försöker sig på ett mindre textbaserat gränssnitt.

Lösningen i Tick påminner en del om de ”tiles” (brickor) man finner i Windows Phones hemskärm. Varje anteckningsämne representeras av en färgruta och från början har man fem rutor, varav den första fungerar som en kort introduktion. Hur många pågående uppgifter man har sparat inom ett ämne visas i hörnet på rutan. Avklarade uppgifter tonas ut när man har markerat dem som färdiga och med ett snabbt svep, eller genom att trycka på papperskorgsikonen, kan man radera dem permanent. Fler anteckningar lägger du enkelt till genom att trycka på plusknappen.

Det roliga med Tick är inte själva grundfunktionerna, det finns alternativa anteckningsappar med mer djup, det roliga ligger i hur du skapar kategorier och hur de presenteras för dig. Ska du skapa en påminnelselista, exempelvis för vad du ska ta med dig till fotbollsträningen, så letar du upp en passande ikon från den omfattande ikonlistan. Inte nog med att du hittar en fotboll där, du kan även ändra färg på den och självklart även ge listan ett namn. När listan sparas återvänder du till huvudmenyn där du bjuds på en liten animation. I huvudvyn ser du sedan bara ikonen i anteckningsrutan, detaljerna får du om du klickar på den.

Från redigeringsläget kan du även välja att dela med dig av en anteckning. Det kan du göra via Airdrop (om mottagaren är i närheten), via ett textmeddelande eller med e-post. Du kan även skriva ut den om du har installerat en Ios-kompatibel skrivare.

Tick är ingen revolution, det är inte heller en app som löser alla dina vardagsproblem. Istället gör den en enkel uppgift, som vanligtvis kan te sig tråkig, till att faktiskt vara ett nöje. Ibland räcker det gott och väl.

Relaterade artiklar

 • Tick

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.1
  Utvecklare:
  Taphive Gmbh
  Pris (Ios):
  19 kr
  Betyg
  8/10