Annons

Hälsoappar

Lifesum – bra om du betalar

Det är inte bara träning som avgör när det gäller hälsa. Allt från kost till sömn och eventuella sjukdomar är en faktor och här tittar vi närmare på några appar som vill ge dig en helhetsbild. Lifesum gör sig bäst med premiumabonnemang.

Publicerad Uppdaterad

Före detta Shapeup Club har bytt namn till det något mindre tungvrickande Lifesum. Grundstommen är densamma som Myfitnesspal, men med ett betydligt snyggare gränssnitt och större fokus på såväl kostplaner som det sociala. Du kan skanna in streckkoder eller lägga till mat, enskilda ingredienser eller skapa egna maträtter efter behov.

Att kalla Lifesum för mer lättanvänt än Myfitnesspal är däremot att ta i, då logiken inte alltid håller jämna steg med den snygga designen. Kostplanerna (allt från 5:2 till LCHF och allt däremellan) är dessutom lite lustigt utformade. Deras standardplan har en uppsättning med dagliga näringsämnen baserat på viktnedgång, medan högproteindieten tycker att vi ska äta betydligt mindre protein med samma förutsättningar (?).

Träning är även det enkelt att mata in, om än utan möjlighet till samma detaljer som Myfitnesspal. Där skulle kopplingen till externa tjänster vara en variant, men här erbjuds närmast extremt få möjligheter till den biten. Den stora nackdelen är att du mer eller mindre måste betala för tjänsten. Annars kan du inte se detaljerad näringsinformation, synka med tredjepartstjänster och mycket annat. Det är något som effektivt sätter en stoppkloss för aspirerande viktsänkare.