Apptips

LifeUp - Att göra-listan som spel

Behöver du motivation att göra punkterna på din lista kan kanske LifeUp hjälpa dig.

Publicerad Uppdaterad

LifeUp är en ovanlig att göra-liste-app. Den har allt du väntar dig av en sådan app, som att du kan sätta hur viktiga olika uppgifter är, deadline och kategorisera dem. Samtidigt är det ett spel.

För varje uppgift kan du sätta vilka kategorier som uppgiften påverkar. Det rör sig om klassiska rollspelsförmågor som intelligens, karisma och styrka, men med förslag till hur du kopplar dem till verkliga uppgifter. Du rankar uppgifterna efter hur viktiga och hur svåra de är, och beroende på det får du olika mycket experience points och pengar. Experience förbättrar din nivå i de olika egenskaperna medan pengarna kan lösas in mot belöningar.

Dessa belöningar ska motsvara verkliga belöningar, såsom ta dig en chokladbit eller sätt dig med en bok en stund, så de måste du också själv lägga in och du kan ställa in hur ofta du får ta ut dem så att du inte föräter dig på choklad.

Det här kan ju onekligen göra att göra-listan roligare, men det framgår kanske också att det kräver en hel del konfiguration, och appen har dessutom ytterligare inställningar att hålla reda på. Tycker du att detta känns krångligt är därför risken att LifeUp får motsatt effekt, du orkar inte bry dig om att göra-listan för att det har blivit för bökigt att lägga till nya punkter. Inte för alla men värt ett försök.