Pokemumin Go

Moomin Move - Mumindalen i Augmented Reality

När Mumindalen blir Augmented Reality-spel skiljer det sig från Pokemon Go mer i detaljerna än i konceptet.

Publicerad Uppdaterad

Pokemon Go fick en hel generation barn att ge sig ut och röra sig med mobilskärmen i stället för att sitta still med den, och det säger sig själv att den idén är för bra för att inte upprepas vidare. När Finska Tribered gör ett Augmented Reality-spel på Muminvärlden lånar man alltså friskt från Pokemon Go.

Därmed inte sagt att spelet är detsamma. Det är vår i Mumindalen, och när alla trollen går ut ur idet märker de att en massa saker försvunnit. Det är ditt jobb att leta reda på dem. Du vandrar runt mellan olika varelser i Mumindalen och hjälper dem att hitta saker de saknar.

Poängen är att du just vandrar. För att ta dig till olika platser på kartan måste du promenera rent fysiskt. Vissa personer kan du ta dig till med snabbgenvägar, men om den där skattkistan ligger 121 meter bort, ja då måste du gå 121 meter åt det hållet för att komma åt den.

Utöver de saker folk frågar efter finns det föremål du kan ha nytta av, och föremål du kan använda för att ändra ditt utseende. Dina relationer till de olika figurerna utvecklas också.

Spelet är gratis att spela, men du kan så klart få betala för dig genom att köpa nya föremål i appen. Utvecklarna betraktar spelet som ännu ej lanserat även om appen känns stabil, så man kan nog räkna med att det liksom i Pokemon Go kommer att tillkomma nya spelmoment successivt. Tilltalas man av konceptet med AR-spel men inte av att samla Pokemon känns Moomin Move som ett välgjort alternativ, i synnerhet om man gillar mumintroll.