Annons

Ios-app

Planbella – Papperstunn kalenderapp

Planbella vänder sig till den som föredrar papperskalendrar framför mobiler, men går inte på djupet.

Publicerad Uppdaterad

Bara för att kalendern är en standardfunktion i mobilen betyder det inte att det inte finns utrymme för alternativa kalenderappar. Dessa gör i så fall klokast i att fokusera på utseendet och fortsätta att synka innehållet i bakgrunden mot mobilens kalender. Ska man i sin tur fokusera på utseendet kan det ju vara smart att vända sig till folk som föredrar papperskalendrar genom att göra en mobilkalender som är mer lik en papperskalender.

Så långt är Planbella helt rätt tänkt. Det är bristen på ambition efter det som gör att jag känner mig en smula lurad efter att ha betalt 99 kronor för appen. 

Appen ger intryck av att innehålla såväl kalender som anteckningsbok och att göra-lista, men skapar du en anteckning visar den sig snabbt bara vara en kalenderpost utan klockslag.

Så fort du ska mata in en post försvinner också den tjusiga papperslika designen och du får ett högst ordinärt inmatningsfönster utan några fördelar jämfört med ordinarie kalenderappen. Vänta dig inte heller att kunna skapa handskrivna anteckningar. Journal, Calendar och Events visar sig bara vara olika kalendervyer, så av till synes fem funktioner finns egentligen bara två, kalender och att göra-listor. Mer än så här kan man kräva för 99 kronor.