Skidspår.se

Till en början kan den tyckas grund som app men här har utvecklaren verkligen tänkt på allt. Du som gillar att åka skidor och vill ha ut maximalt av dina träningsturer bör helt enkelt ladda ner Skidspår.se.

Publicerad Uppdaterad

När du väl fått ner appen är det först av allt dags att hitta skidspår. Antingen utgår du från din position där du står just nu, eller så utgår du från ditt län och därefter din kommun. Spårplatsen uppges ihop med information om längd, eventuell avgift, huruvida spåret är upplyst eller ej samt kontaktuppgifter till de som har hand om alla spåren på platsen. Du kan även klicka dig in på de olika spåren för att få upp ännu mer information, så som ifall det finns konstsnöspår, hundspår eller skate.

Det absolut bästa med appen är dock användarna och deras rapporter. De kan gradera underlag, spårkanter och stavfäste ihop med kommentarer om hur de upplevde sin tur. Lasse har exempelvis gett Ängsjö friluftsgårds spår medelgott betyg när vi tittar närmare på appen. Han uppger att det var nyspårat men med något grund profil vilket gjorde det svårt att hålla skidorna i spåret. Du ser den här typen av information ihop med datum och tidpunkt så att du ser om den är aktuell eller ej och kan ta hänsyn till detta innan du ger dig iväg. Klart värdefullt, och det märks att fler uppskattar det här även om det såklart vore roligt om det användes lika flitigt på alla håll i landet.

Hittar du ett spår du tycker extra mycket om kan du spara det och snabbt komma åt dina favoriter via en genväg i menyn.

Appen är samtidigt lättnavigerad och har en tydlig kartfunktion för dig som hellre letar den vägen. En del användare upplever att den kraschar ofta men det är inget vi råkar ut för under vårt test.