I stället för SMS

Snapcapture: Spara din Snapchat

Smsfunktionen börjar kännas allt mer överflödig både i mobilen och inte minst som post på fakturaspecifikationen på mobilräkningen. Mobil tipsar om fyra gratisappar för chatt. Snapcapture är ett tillbehör till Snapchat som ändrar dess funktion.

Publicerad Uppdaterad

Snapcapture är ingen chattapp i sig utan är ett verktyg att använda för dig som har ett Snapchatkonto. Som hörs på namnet handlar det om en app som gör att du kan bryta mot hela idén med Snapchat och faktiskt spara ner de filmklipp och bilder som dina kompisar skickar till dig. Det är förvisso inte särskilt svårt att ta en skärmdump när bilderna visas i Snapchat, men med Snapcapture sparar du bilderna i deras originalformat och kan förstås även spara ner filmklippen sin helhet.

En nackdel med att använda appen är att du varje gång den använts blir utloggad från den vanliga Snapchat-appen. Efter att du sparat ner bilderna med Snapcapture måste du alltså åter logga in i Snapchat för att kunna kommunicera med dina vänner. Värt att notera är att bilder och filmer du laddar ner ner med Snapcapture fortfarande anses som olästa av Snapchat, så vill du smygkika på bilder och filmer som du fått skickade till dig utan att dina vänner vet om det så är det enkelt ordnat med Snapcapture. Gratisversionen av Snapcapture låter dig hämta hem 20 bilder gratis. Vill du hämta hem fler får du köpa betalvarianten av appen för 13 kronor.