https://www.mobil.se/appar/speltips-rebel-inc-uppfoljaren-till-plague-inc
566351
Appar
Den svåra freden

Speltips: Rebel Inc.- Uppföljaren till Plague Inc.

● BILDSPEL
Uppföljaren till det populära pandemispelet Plague Inc. tar mekanismerna till andra teman.

De flesta mobilspel är dagsländor, men Plague Inc. kom ut 2012, och bubblar fortfarande upp på topplistorna över de populäraste spelen med jämna mellanrum. Trots det, eller kanske just därför, är det först nu som spelet fått en verklig uppföljare.

I Plague Inc. var du en epidemi som genom att utveckla sig förbi mänsklighetens motåtgärder försökte utrota jordens befolkning. Rebel Inc. har ett till synes väldigt annorlunda tema. Året är 2002 och du har ansvaret för en internationell operation att återuppbygga ett krigshärjat land. Tänk Irak eller Afghanistan, eller kanske Colombia. Du försöker vinna lokalbefolkningens stöd med infrastruktur och ekonomiska satsningar, samtidigt som gerillasoldater tagit upp kampen i bergen.

Det är ingen idyllisk bild av nationsbyggande som spelet ger. Att ösa pengar på vägar, vatten och elektricitet är populärt, men skapar också inflation och korruption, och dina FN-trupper kanske är effektiva för att bekämpa gerillan, men också på att få lokalbefolkningen att tappa förtroendet för projektet. Du kan själv sätta svårighetsgraden från lättsam till mardröm.

Temat må vara annorlunda, men efter ett tag känner man igen likheterna med Plague Inc, inklusive utvecklingsträdet där en satsning öppnar möjligheter till andra relaterade satsningar, och nyhetsflasharna som strömmar in under spelets gång. Spelet känns spontant lite mer krävande än Plague Inc. men kanske också med ett djup som gör att det har potentialen att bli långlivat även det.

Ämnen

 • Rebel Inc.

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0.2
  Utvecklare:
  Ndemic Creations
  Pris (Ios):
  20 kr, köp inuti app
  Betyg
  8/10