https://www.mobil.se/appar/speltips-solar-explorer-new-dawn
567221
Appar
Lunar Lander Deluxe

Speltips: Solar Explorer: New Dawn

● BILDSPEL
Solar Explorer: New Dawn tar konceptet Lunar Lander så långt det går.

Lunar Lander-konceptet är en av de äldsta typerna av datorspel. 1979 hade atari ett arkadspel där man försökte styra en månlandare mot en platt yta genom att avfyra raketer i olika rikningar för en mjuklandning innan bränslet tar slut, men textversioner av spelet dök upp strax efter den första månlandningen för 50 år sedan.

Solar Explorer: New Dawn kan sägas ta konceptet så långt det bara går. Spelidén är fortfarande intakt, även om landningen sker i tre olika faser där du i den första ska styra mot rätt målzon, den andra bromsa och styra samtidigt, och den sista och svåraste göra en mjuklandning. Grafiken är däremot så bra jag kan föreställa mig att man kan göra detta, med riktigt snygga planetbakgrunder och stämningsfulla musik och ljudeffekter.

Det är inte bara månen det ska landas på. Temat är kolonisation av solsystemet, och med olika landningar bygger du upp dina resurser vilket ger dig möjlighet att köpa bättre landare mer kapabla att ta sig ner på svårare mål. Kampanjinstruktionerna är inte lika tydliga som de för själva landningarna, och spelet som helhet är i mitt tycke rätt svårt, även på lättaste svårighetsgraden. Men snyggt.

 • Speltips: Solar Explorer: New Dawn

  Operativsystem:
  Ios
  Utvecklare:
  Dwarf Cavern
  Pris (Ios):
  30 kr
  Betyg
  7/10