Annons

Apptips

Star Walk 2 – Hjälp med stjärnskådningen

Vill du börja studera stjärnhimlen är en app som denna ett bra hjälpmedel.

Publicerad Uppdaterad

Så här års är det ont om dagsljus, men åtminstone om det är molnfritt kan man istället njuta av natthimlen. Vill du lära dig känna igen stjärnbilderna och hitta planeter och andra himlafenomen är en app som Star Walk 2 användbar. Är du redan van stjärnskådare hjälper appen dig att hålla koll på intressanta himlafenomen.

Appen ritar upp en karta över stjärnhimlen och orienterar den så att den visar den del av himlen du är vänd mot när du håller upp telefonen. Star Walk 2 ritar ut stjärnbilderna med flashiga illustrationer men föredrar du mer traditionella linjer eller bara himlen som den ser ut går det också att ordna.

Här finns en hel del fakta om planeter och andra himlakroppar om du klickar på dem, och appen uppdateras med tillfälliga besökare som kometer, stjärnfall och andra fenomen som när planeter kommer nära varandra på himlen.

En trevlig funktion är att du kan slå på notifieringar så att appen tipsar dig om det är något särskilt sevärt på himlen just nu. Detta sker ofta med utförlig information om vad de olika årstiderna har att bjuda på. På så sätt kan den sporra dig till att ge dig ut och titta på stjärnorna när du annars inte skulle kommit dig för.

Appen finns i en betalversion men gratisappen räcker långt.