https://www.mobil.se/appar/strava-run-l-pning-p-l-g-energiniv
555196
Appar
Apparna som utnyttjar Iphones M7-processor

Strava Run: Löpning på låg energinivå

Iphone 5S och Ipad Air har en extraprocessor vid namn M7 som håller koll på sensordata. Här kollar vi in fyra appar som drar nytta av den nya processorn. Först ut är Strava Run.

Strava är gammal i gemet när det gäller träningsappar. Främst har det handlat om mätning av cykelturer, men sedan ett par år finns även löpning som val bland apparna och där sköter den sig varken bättre eller sämre än konkurrensen när det gäller mätning och funktioner.

Strava i sig har däremot hamnat i blåsväder under året genom att gå precis i motsatt riktning mot alla andra aktörer när det gäller delning och transparens av data. Just den kontroversen gör just delning av data lite mer begränsad än andra appar, men samtidigt var de en av de första med stöd för Apples M7-processor.

Till skillnad från de stegräknare som har stöd för extraprocessorn fungerar Strava lite på ett annorlunda sätt. De rörelsedata som processorn samlar in används inte för att mäta steg, utan för att hålla koll på när du springer, när du stannat för ett rött ljus eller när du springer genom en tunnel och saknar GPS-täckning. På så sätt ska det spara batteri, även om nyttan inte blir lika tydlig som i andra appar.

 • Strava Run

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  3,7
  Utvecklare:
  Strava
  Pris (Ios):
  Gratis (premiumabonnemang finns)
  Betyg
  7/10