Temple Run 2

Temple Run blev en enorm succé när det släpptes under förra året och även licensversionen till Pixarfilmen Modig nådde rejäla framgångar. I uppföljaren handlar det om samma sak, fast i kubik.

Publicerad Uppdaterad

Du spelar som en klåfingrig Indiana Jones-klon som stulit en gammal relik ur ett uråldrigt tempel. Templet i fråga vaktas av en enorm gorilla som försöker fånga in dig och hela storyn i den mån den existerar går helt enkelt ut på att du ska springa ifrån primaten. Temple Run 2 har just gorillan som en av nyheterna då det i första spelet handlade om en flock mindre apor med ungefär samma vänliga inställning till tjuvar.

Genom att luta luren åt höger eller vänster samt svepa upp, ner eller åt sidorna navigerar du din karaktär genom ett helt nytt tempellandskap som tar dig genom såväl skogar som högt belägna bergsmiljöer. Nytt för den här gången är även att du kan svinga dig nerför rep och åka gruvvagn under vissa delar av banan, som genereras slumpmässigt mellan varje spelomgång. Det behövs, eftersom du missbedömer banan ofta och slutar som apmat, på botten av ett stup eller något annat lika illa.

Kontrollen är fullständigt klanderfri, mycket beroende på de ganska få manövrar du kan göra. Just därför är det enbart dig du har att skylla för dina misstag och det gör spelet lika beroendeframkallande som Angry Birds eller ett riktigt bra pusselspel. Grafiken drar även den nytta av det väldigt uppstyrda spelläget, vilket gör att spelet blir riktigt snyggt utan att för den sakens skull vara allt för tungt att driva.

Genom att plocka mynt under spelets gång kan du köpa uppgraderingar till din karaktär som hjälper dig när du spelar och du har även olika delmål att försöka uppfylla för att tjäna extra pengar. Deluppdragen kan vara att exempelvis ta ett visst antal mynt under en runda, plocka specialföremål eller att springa en viss distans. För pengarna kan du även köpa nya karaktärer, vilket är lite av spelets besvikelse eftersom de nya karaktärerna har samma uppgraderingar som de du redan låst upp, istället för att komma med en egen uppsättning specialförmågor. Otåliga kan även köpa mynt för riktiga pengar.

På det hela taget en värdig uppföljare med tillräcklig mycket nytt för att vi ska ha en ny favorit på resan till jobbet.