https://www.mobil.se/appar/tink-fiffig-app-f-r-budgetkoll
526821
Appar
Kopplas till ditt bankkonto

Tink: Fiffig app för budgetkoll

Tink är en ny app som låter dig hålla koll på budgeten. Riktigt fiffigt är att appen kopplas till dina bankkonton och gör jobbet åt dig.

I veckan lanserades Tink, en app som ger dig koll på hur du spenderar dina pengar och hjälper  dig att se om du håller dig inom din budget, det vill säga om du spenderar mindre än du får in i inkomster.

Appen kopplas på ett säkert sätt till dina bankkonton och kreditkort, och hämtar sedan informationen om dina transaktioner. Du behöver därför inte göra något förutom, om du så vill, förbättra kategoriseringen för att få en budget som helt stämmer. Viktigt att tänka på är att i inställningar se till att lösenord krävs varje gång du öppnar appen, annars kan den som går förbi telefonen – om den nu är olåst – öppna appen och kika på dina data.

Bra översikt på dina utgifter

Appen ger dig översikt över dina utgifter och inkomster under en hel månad eller du kan även titta hur du har spenderat pengar dag för dag. Det går att få en detaljerad uppdelning av utgifterna enligt olika kategorier, exempelvis inredning och möbler, livsmedel med mera, eller även på transaktionsnivå. Har du haft en extra stor utgift just den veckan visas det också tydligt.

Även inkomsterna kan delas upp i olika typer och du kan se vilka insättningar som väntas komma in, exempelvis barnbidraget. Appen visar om du har hållit din budget, det vill säga om dina utgifter är lägre än dina inkomster men även i förhållande till tidigare perioder, det vill säga om du spenderat mer i en viss kategori jämfört med någon tidigare period.

Den gör det på ett lekfullt sätt med lätt uppmuntran om att hålla dig inom din budget. Riktigt användbart är historiken då du kan följa hur väl du gjort just detta från månad till månad.

Android-version på gång

Ett område som skulle kunna förbättras är navigeringen: Det är ibland svårt att hitta tillbaka till en funktion som man tidigare använt. Även möjligheterna till att förfina kategoriseringen kan förbättras något och ge mer frihet till användaren att själv bestämma.

En Android-version finns inte idag men är under utveckling. Det finns i övrigt främst bra saker att säga om Tink, inte minst att appen ger dig minimalt med jobb, och maximal med budgetkoll. Sedan är den lekfull och uppmuntrar dig att ha lite bättre koll på budgeten på ett underhållande sätt. Det färgglada och rena gränssnittet bidrar även till en positiv användarupplevelse.

 • Tink

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0.1
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  8/10