https://www.mobil.se/apple-watch-series-5
567529
Nyheter
Efterlängtad nyhet

Nya Apple Watch Series 5 har skärm som alltid är på

● BILDSPEL
En skärm som aldrig behöver gå ner i viloläge var den stora nyheten med Apple Watch Series 5.

Den som hoppades på en ny Apple Watch som kan räcka i flera dagar och därmed logga sömn lär bli besviken på Apple watch Series 5, för här har Apple gjort andra prioriteringar. Å andra sidan är en skärm som alltid är på, med bibehållen 18 timmars batteritid, också en riktigt stor nyhet.

Ny skärmtyp

Detta har Apple åstadkommit dels genom att skärmen dimmas, dels genom att klockan har en ny skärmteknik kallad LPTO (Low Temperature Poly-silicon and Oxide), och dels genom att den känner av vilken uppdateringsfrekvens som behövs, från 60 till 1 herz. Always On-displayen fungerar tillsammans med alla urtavlor och i träningsläget, i övriga lägen släcks skärmen som vanligt. Det rör sig alltså inte om någon reducerad information i always on-läget utan kompletta urtavlor.

Kompass inbyggd

En annan nyhet är att klockan fått en inbyggd kompass, som kan användas av kartappen, urtavlor, eller tredjepartsappar. den nya systemversionen Watch OS 6 har bland annat nya appar för bullermätning och att hålla koll på menscykeln. den information som samlas in av dessa kan om man vill användas för att bidra till forskningsprojekt.

Apple Watch Series 5 kommer i en rad färger och materialval, från återvunnen aluminium via stål och vit keramik till titan, som är nytt för i år. Priset blir från 5000 kronor för versionen med wifi-uppkoppling, och 6200 kronor med LTE. Apple behåller också Watch Series 3 i sortimentet som ett budgetalternativ för 2500 kronor för wifiversionen och 3700 kronor för LTE-versionen. Apple Watch Series 5 börjar säljas den 20 september.