https://www.mobil.se/business/tv-miljoner-konton-f-r-paypal-i-skandinavien
556536
Paypal växer

Två miljoner konton för Paypal i Skandinavien

Allt fler använder betaltjänsten Paypal både globalt och i Skandinavien.

Paypal vinner mark på den skandinaviska marknaden. Enligt ett pressmeddelande så har man nu över två miljoner registrerade och aktiva användarkonton. Ett konto räknas som aktivt om det har använts för att ta emot eller genomföra en betalning inom det senaste året och om det är godkänt för att kunna göra det också idag. Samtidigt uppger man att den globala användarskaran nu är uppe i 148 miljoner användare, vilken innebär en ökning med drygt 15 procent sedan i mars förra året då samma siffra låg på 128 miljoner användare.

I Sverige är Paypal också på frammarsch bland annat genom att Selecta har valt att förse sina godis- och läskautomater med möjligheten att betala via tjänsten. Det går nu även att betala parkeringsavgiften med Paypal genom Easyparks parkeringsapp för ändamålet. Dessutom finns det också möjlighet att betala med Paypal i över 10 000 butiker i Skandinavien.

Nyligen lanserade Paypal tillsammans med Samsung också en funktion för mobilbetalningar där fingeravtrycksavläsaren i Samsung-mobilen Galaxy S5 kan användas för att logga in till Paypal-kontot för att genomföra betalningar med det.

Ämnen