https://www.mobil.se/business/ven-tele2-planerar-familjeabonnemang
521164
Utmanar Telia

Även Tele2 planerar familjeabonnemang

I går lanserade Telia ett nytt abonnemang som låter familjemedlemmar koppla sina mobila enheter till ett abonnemang och dela på en surfpott. Även Tele2 planerar att lansera en sådan prisplan, avslöjar operatören för Mobil Business.

Familjeabonnemang av den typ som Telia, som första operatör i Europa, lanserade i veckan under namnet Telia Mobil Dela har blivit etablerade på USA-marknaden senaste året. Där erbjuder samtliga mobila mobiloperatörer en prisplan som låter flera personer koppla till ett antal smartphones, surfplattor, datorer och routers till ett och samma abonnemang, med delad surfpott och obegränsat med sms, mms och röstsamtal. Den abonnemangstypen kan vara på väg att etablera sig i Sverige på samma sätt. Tele2 bekräftar i dag för Mobil att även den planerar en liknande prisplan.

– Vi tittar just nu på att ta fram en kommersiell paketering av en liknande tjänst som vi kommer att lansera inom kort, säger Annika Kristersson, presschef på Tele2, till Mobil.

Också Telenor är intresserade av denna sorts paketering av abonnemang.

– Vi utvecklar ständigt vårt erbjudande för att det ska passa kundernas sätt att använda våra tjänster. Den här typen av paketering är därför ett mycket intressant alternativ som vi haft på vår radar en tid. Om just denna lösning blir aktuell för oss är det dock för tidigt att säga nåt om, säger Andreas Hamrin, presschef hos Telenor, till mobil.se.

Mobiloperatören 3 avstår däremot från att kommentera eventuella liknande planer.