Trådlös laddning

Bygg din egen laddarmöbel

Var inte Ikeas soffbord med inbyggd trådlös laddare riktigt din modell? Här är grejerna du behöver för att bygga din egen laddarmöbel.

Publicerad Uppdaterad

Minibatt är ett lokalt företag, givet att du som jag befinner dig i Barcelona när du läser detta, som har en serie trådlösa laddare med Qi-standarden. Fi80 som vi tittar på här kostar drygt 500 kronor, och grejen med den är att den sitter i en kompakt, cylindrisk kapsel med bara USB-port. 


Formatet och storleken gör att du till exempel med en vanlig borr kan fräsa ut ett utrymme med 80 mm diameter på undersidan av en bordsskiva som gör att du får en osynlig laddare på bordsytan. Eller som i en av demonstrationsladdarna Minibatt visar upp, bygga in den i benet på ett ståbord.

Vill du så finns även ett lock, så att du kan borra ett fullständigt hål i ytan och ha en synlig laddplatta för mobiler. Men det vill man väl inte när man kan ha en osynlig trådlös laddare?


Fi80 har för övrigt stöd för spänningar på 5-9 volt, vilket innebär att den inte bara klarar av att ladda mobiler, utan även surfplattor och platthybrider den dag de också får trådlös laddning.