Internationell introduktion

Första intrycket: Honor Magic 5 Pro – Verkligt flaggskepp

Honor Magic 5
Honor Magic 5

Honor Magic 5 Pro samlar en hel del toppegenskaper och får ett i sammanhanget lågt pris.

Publicerad Uppdaterad

Kameramodulen på baksidan är iögonfallande och gör att Honor Magic 5 Pro får en unik design. Än viktigare är kanske vilka kameror som faktiskt sitter här, för det är tre stycken alla på 50 megapixel vardera. Telelins med 3,5 gångers optisk zoom gör sällskap med vidvinkel och huvudkamera. De snabba bilder jag tar efter den officiella lanseringen ser relativt lovande ut.

Telefonen drivs så klart av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2, har 12 GB arbetsminne och på de flesta punkter lever Honor Magic 5 pro upp till flaggskeppsförväntningarna. Laddningen är snabb, 66 W, men långt ifrån snabbast på marknaden. 

Skärmen är på 6,81 tum med 120 hertz uppdatering och telefonen levereras med Android 13. Vi hittar både Googles appbutik här och Honors egen butik Honor App Market. Som vi skrivit om tidigare så säljs Honor-telefoner inte i Sverige, men däremot i en rad andra europeiska länder. Priset i Europa uppges vara motsvarande 13 300 kronor, vilket gör att Honor Magic 5 Pro kvalar in i samma klass som till exempel Xiaomi 13 Pro. Både Honor Magic 5 Pro och den enklare Honor Magic 5 för motsvarande 10 000 kr ska släppas i Europa under andra kvartalet i år.

Honor Magic 5