Finns in flera utföranden

MWC: Vi kollar in tunnaste vikbara mobilen

MWC-mässan bjuder på gott om kontraster. Honor visar till exempel upp den allra tunnaste vikbara mobilen på marknaden, Honor Magic V2, i en ny version.

Honor Magic V2 är en relativt liten vikbar telefon, men framförallt är den tunn. Telefonen i sig har presenterats tidigare, men det vi här och nu i Barcelona får bekanta oss närmare med är telefonen i sig och en version designad med hjälp av Porsche Design. Varken vanliga Magic V2 eller den Porsche-designade modellen visar några tydliga genvägar Honor tagit för att få ner mått och omfång. Tre kameror på baksidan har båda modellerna men som vi rapporterat om tidigare är specifikationerna olika och det rent visuella gör att Porsche-varianten känns betydligt mera påkostad.

Att göra en så här pass tunn vikbar, 9,9 millimeter när den är stängd, gör en påtaglig skillnad och den känns i hopfälld form mer i storlek som en normal telefon. Bra alltså när den ligger i fickan och inte används. 

Honor Magic V2 kostar här i Spanien 1999 euro, ungefär 20 000 kronor och Porsche-varianten kostar enligt uppgifter på plats 2700 euro, nästan 30 000 kronor.