Direkt från lanseringen

Så är nya Huawei Watch 4-serien

Huawei har släppt sin nya serie klockor och den kallas Watch 4. Den går att använda med både Android och med Iphone och den bygger vidare på vad vi sett tidigare samt tillför en hel del nytt.

Publicerad Uppdaterad

Jag tycker formgivningen är det som är mest påtagligt med Huawei Watch 4, särskilt då metallversionen, för det finns även en med läderarmband. På metallmodellen går klockans påkostade boett över i armbandet och skapar en tilltalande helhet.

Skärmen är stor, 1,5 tum närmare bestämt och visar en planet i en form av animation. Du kan så klart välja bland flera planeter, för att inte tala om ett stort antal andra urtavlor. Watch 4 har stöd för e-sim så att du kan ringa och ta emot samtal även när du inte har mobiltelefonen med dig, kanske på löprundan. Den nya klockserien har så klart ett utökat fokus på hälsa och träning och ett exempel på det är en hälsokontroll där klockan på en minut gör en rad olika tester, som puls, stress, temperatur, blodets syresättning och det testar jag. Det går inte att göra ett fullständigt test eftersom det kräver, en lugn, tyst miljö där jag sak sitta ner, samt andas och hosta mot klockan, men jag får i alla fall en bild av hur det fungerar och det är enkelt att använda. Du gör olika test i tre pass, först 30 sekunder, sen två på femton. 

Utöver e-sim, träning och hälsokoll dygnet runt är säkerligen batteritiden på 4,5 dagar för Watch 4 Pro och 3 dagar för Watch 4 en av de främsta fördelarna, liksom stödet för Huaweis egna telefoner, Iphone och Android.