Annons

Victorinox cybertool

Schweiziska armésmartklocketillbehöret

Schweiziska Victorinox har börjat med smartklockor - sort of. Mobil.se har tagit en titt på Victorinox Cybertool.

Publicerad Uppdaterad

Härom sistens gick försäljningen av smartklockor för första gången om försäljningen av Schweiziska klockor, något man säkert noterade i klockornas hemland.

Men det är skillnad på klocka och klocka. Om man får tro Victorinox (ni vet, de med den Schweiziska armekniven) utsatte de sin I.N.O.X-klocka för att köra över den med stridsvagn, hetta upp den till 1200 grader i en minut och ha den i syrabad under testfasen.


Riktigt så rigorösa tester har det nya tillbehöret Cybertool, som Acer utvecklat åt dem, inte fått genomgå, men på Acer verkar det i alla fall som om testerna varit hårdare än de är vana vid.

Cybertool är alltså ett tillbehör med ringformad display som man skjuter över en klocka av I.N.O.X-modell. Tycker du att vanliga smartklockor är för stora och klumpiga är nog inte Cybertool din grej. Den första spontana reaktionen är att den ser gruvlig ut.


Men Cybertool är tänkt att vara ett friluftstillbehör, som man knäpper på klockan när man ska ut i fält och tar av när man är på kontoret, och tittar man på det med de ögonen har designen sin ruggade charm.

Cybertool styrs med två knappar (ingen pekskärm), och tillför i stort samma funktioner som du är van vid från de flesta smartklockor. Du har din stegräknare (ingen pulsmätare), och du har dina notifieringar om samtal och meddelanden.


Acer räknar framför allt upp tre funktioner som lite speciella för Cybertool. Dels finns ett nödlarm. Aktiveras det skickas ett SMS med dina GPS-koordinate till tre valda mobilnummer. Dels är det en hitta-min mobil-funktion (ok, den var väl inte så himla unik?) och sist och kanske minst en skärmbelysning till klockans display.

Cybertool har IP-klass x7, vilket innebär att den tål att sänkas i vatten, om än inte på samma djup som I.N.O.X-klockan, och har 5-7 dagars batteritid. Det exakta priset är inte bestämt, men ser ut att hamna i häradet 1500 kronor. Själva I.N.O.X-klockan kostar från 5000 kronor.