Så är den tung också

Tåliga Ulefone Armor 26 Ultra ger riktig walkie-talkie, megabatteri, 200 megapixel och satellitmeddelanden

Ulefone Armor 26 Ultra

Ulefone, som nu efter konkurrenten Bullitt Groups nedläggning har färre konkurrenter, storsatsar.

Publicerad Uppdaterad

Givetvis handlar den nya telefonen från Ulefone om ett tåligt flaggskepp. I detta flaggskepp som heter Ulefone Armor 26 Ultra kombineras extremer på flera områden. Den främsta funktionen, något som också är tydligt i teelfonens design är att den stödjer walkie-talkie, vilket gör att du alltså kan kommunicera med vanliga walkie talkies. I inställningarna väljer du vilken kanal ni ska kommunicera på. 

Ulefone har ett brett utbud av tåliga telefoner och flera har stöd för tvåvägs satellitkommunikation, även Armor 26 Ultra. Det här lanserades med hjälp av numera insomnade Bullitt Group, men när vi pratar med Ulefones marknadschef på plats i Barcelona intygar hon att satellitfunktionen fungerar och kommer drivas vidare även utan Bullitt. 

Ulefone Armor 26 Ultra kan kommunicera med analoga walkie talkies.

Till funktionslistan med satellitkommunikation och walkie-talkie lägger telefonen även Infraröd nattkamera, en huvudkamera på 200 megapixel kombinerat med en 50 megapixels vidvinkel och en telekamera som ger 3x optisk zoom men har lägre upplösning och stannar på 8 megapixel. 

Det här handlar som synes om en tung och klumpig telefon detta och bidragande till det är även det ovanligt stora batteriet. Det är på 15 600 mAh och har dessutom stöd för snabb laddning i 120 W.

Ulefone Armor 26 Ultra är en 5G-telefon och drivs av Mediatek Dimensity 8020. Telefonen släpps med Android 13.

Bland övriga tåliga telefoner i Ulefones mässmonter märks särskilt Armor 24 med både 22 000 mAh starkt batteri och en campinglampa på baksidan av teelfonen, stark nog att blända ordentligt. Utöver kontinuerligt ljus kan den blinka eller skicka sos-nödsignal i ljusform.