Annons

Windows eller Android

Vi har känt på Acer Jade Primo och Liquid Jade 2

Acer har lanserat samma mobil med två olika namn och två olika system. Vi har tittat på dem.

Publicerad Uppdaterad

Acer Liquid Jade 2 är till designen snarlik Liquid Jade som vi testade förra året och tyckte var rätt trevlig. Att kalla det uppföljare är dock lite missvisande. Mobilen och dess skärm har tagit ett rejält kliv uppåt i storlek, och det gäller även övriga specifikationer som i föregångaren var budgetklass men här är betydligt mer än så, om än inte riktigt toppmodell.


I stället rör det sig om en Androidversion av Acer Jade Primo som har Windows 10 som operativsystem. Den senare visades upp redan i höstas, men är fortfarande en kommande modell.


Till det yttre är de två alltså i princip identiska, med en välvd baksida som inte känns direkt lyxig men har personlighet, och kanter som gör att mobilen känns lite vass i hand. Jämfört med Liquid Jade är den ju också lite stor i hand.


Väljer du Windowsmobilen vet du ganska exakt vad du får vad gäller systemet, och eftersom mobilen har Snapdragon 808 som chipset stöder den också Continuum som gör att du kan ansluta mobilen till skärm och tangentbord och få något som liknar en dator. Androidversionen i sin tur har Version 6.0 Marshmallow, och därtill på Acer-vis en rejäl drös med Bloatware förinstallerat.


Chipsetet är det inget fel på, och kameran på 21 megapixel verkar lovande, men det får vi återkomma till när vi har riktiga testexemplar av mobilen.