Geeksme

Vi har tittat på klockan som mäter ditt sexliv

Geeksme, klockan som mäter ditt sexliv, känns faktiskt rätt kul på riktigt, inte bara som knasnyhet.

Publicerad Uppdaterad

Klockan som mäter dina sexuella prestationer, det är han som inleder med det, Ángel Sánchez Díaz, vd och medgrundare av Geeksme. Inte jag. Man är alltså högst medvetna om vad det är som lockar till sig uppmärksamheten till Geeksme.


Annars känns det som en fullt habil stegräknare i övrigt. Att kalla det klocka är lite missvisande. Visst den är klockformad, och dessutom känns byggkvaliten riktigt bra på den runda enheten, och det utbytbara plastarmbandet har ett bra spänne. Men den har en mycket liten display som förvisso visar tiden, omgiven av lysdioder som visar hur långt du kommit mot ditt dagliga mål. Med en touchknapp stegar du digg igenom måtten steg, kalorier och så vidare.


Rörelsesensorn är Geeksmes enda sensor, och den gör det man är van vid från mängder av andra produkter. Den mäter dina steg, och räknar utifrån det hjälpligt ut din kaloriförbrukning. Den mäter din sömn automatiskt baserat på dina rörelser, något som över lag brukar fungera sådär. Det hela loggas i en app som ger ett polerat och väldesignat intryck. Stegräknaren väger 20 g, och har en batteritid på upp till 2 veckor.


Gimmickarna är två, och vi börjar med den vi inte kommit hit för. Stegräknaren påstår sig mäta ditt ekologiska fotavtryck. Det går till så att du svarar på ett antal frågor om din livsstil, och får veta hur många jordglober det skulle krävas om alla levde som du. Det armbandet sedan mäter är hur mycket tid du tillbringar med de andra aktiviteterna, enligt logiken att tid du promenerar eller har sex är tid du inte använde hårtorken eller åker bil. Låt gå för det.


Men sexloggningen då? Jo den aktiverar du manuellt (av integritetsskäl), och den ska basera sig på vilka typer av rörelser du gör, och med vilken intensitet. Ángel visar hur en kurva kan se ut, som förutom hur länge du hållit på även ger en bild av intensiteten över tid medan det pågår. Efteråt kan du betygssätta (!) ditt sex, och, get this, få veta vilket djur du älskar som!


Appen i mobilen matchar alltså ditt diagram mot ett antal typiska profiler beroende på om du till exempel är en slow starter, har en kort period med hög intensitet osv. Dessa profiler är sedan kategoriserade efter olika typer av djur, som kanin, häst, pingvin eller bläckfisk.


Ja, det är definitivt gjort med glimten i ögat, och som sådant är det faktiskt ganska kul gjort. Ángel påpekar att man inte har några synpunkter på hur länge eller på vilket sätt man har sex, men att informationen kan göra att användaren lär sig något om sig själv som hen kanske inte visste innan. Appen innehåller även livsstilstips, både ur eko-synpunkt och vad gäller sexlivet, som ska uppdateras kontinuerligt.


Vi har givetvis inte testat i praktiken hur väl kurvan matchar vår subjektiva upplevelse av vad som försiggick, men hoppas kunna få ett testexemplar av klockan inom kort. Den som blir sugen redan nu kan beställa direkt från Geeksme, priset ligger på drygt 1000 kronor, inklusive moms.