Högupplöst x2

Vi kollar in klockan Xiaomi S1 Pro och hörlurarna Xiaomi Buds 4 Pro

Buds 4 Pro är Xiaomis första true wirelesshörlurar med stöd för högupplöst ljud med ldac. Och smartklockan S1 Pro kommer i antingen svart eller med brunt läderarmband.

Publicerad Uppdaterad

Smartklockan Xiaomi S1 Pro är i rostfritt stål i svart eller i silver. Den svarta kombineras med ett lika svart gummiarmband och den silvriga med ett brunt läderarmband. Jag tittar närmare på klockan bakom scenen, en kort stund efter att Xiaomi avslutat sin lansering i Barcelona. Klockan reagerar snabbt, både på pek på skärmen och när jag snurrar knappen på sidan för att bläddra bland de runda ikonerna. Skärmen är ljusstark och skarp, 1,47 tum stor och av amoled-typ. Glaset är tåligt safirglas.

Bland hälso- och träningsformerna den kan ha koll på finns 100 olika aktiviteter, klockan mäter sömn, puls, har så klart gps och den mäter syrehalten i blodet. Batteritiden är upp till 14 dagar och när batteriet behöver laddas ska 10 minuter räcka för att fylla på med batteri för två dagars användning. Att ladda fullt ska ta 85 minuter. Klockan har inte e-sim, men kan fungera för samtal via bluetooth med din telefon.

Bluetoothhörlurar med högupplöst ljud

Nya true wireless-headsetet Xiaomi Buds 4 Pro har jag inte haft möjlighet att testa här, utan bara sett och tittat närmare på, inte lyssnat. Till det yttre är de guldigt glansiga, men det är så klart ljudet som är i fokus. Detta är Xiaomis första headset med stöd för Sonys högupplösta Ldac-teknik, de har ett 11-milimeters högtalarelement och här finns stöd för aktiv brusreducering, tredimensionellt ljud och avkänning av huvudrörelser så att ljud från exempelvis teven kommer från ett håll även om du tittar åt ett annat håll. 

Batteritiden ska vara upp till 9 timmar och totalt 38 med laddningen i etuiet. 

En app, Xiaomis egen app, låter dig hantera inställningarna och den finns att ladda ner i Google Play.

Priser och säljstart senare

Både Xiaomi Buds 4 Pro och Xiaomi Watch S1 Pro kommer släppas vid ett senare tillfälle i Sverige och då kommer även svenska priser att offentliggöras. På presentationen idag fick vi veta att klockan i euro kostar motsvarande 3300 kr för den svarta med gummiarband och 3700 för klockan med läderarmband. Headsetet får ett pris i euro motsvarande cirka  2800 kr.