På plats i Berlin

Vi kollar in nya Xiaomi Watch 2 Pro med Google Wear OS

På plats i Berlin har vi tittat närmare på Xiaomi Watch 2 Pro, Xiaomis första klocka på länge med Wear OS.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomis nya smartklocka har en roterbar, rund knapp på sidan och det är genom att snurra den eller genom att svepa på pekskärmen som du styr klockans funktioner. I grunden kommer klockan med gps, blodsyremätning, pulsmätning samt en rad andra verktyg. Precis som i Samsungs smarta klockor med Wear OS kan du få ett mått på din kroppskomposition, så att du ser till exempel fettprocent.

Fler appar, kortare batteritid

I den klocka jag provar på plats finns en lång rad appar redan installerade och en av styrkorna med Wear OS är så klart utbudet av tredjepartsappar, liksom att du får tillgång till några av Googles egna appar direkt på armen, som Google Maps, kortbetalningar med Google Wallet och tillgång till Google Assistant. Nackdelen är så klart batteritiden som är betydligt kortare än vad vi sett tidigare från Xiaomi. Upp till 65 timmar uppger Xiaomi själv att klockan ska hålla innan den behöver laddas. Klockan drivs av Qualcomms Snapdragon W5 Plus Gen 1 och skärmen är en amoled-skärm på 1,43 tum.

Xiaomis klocka kommer i en version med stöd för esim och en utan. Priset i euro är 269 euro för bluetooth-varianten och 329 euro för modellen med 4G och esim. Klockan kommer till Sverige och här startar priset på 2990 kronor när klockan släpps senare i höst.

När det gäller träning så syns i klockan inga spår av varken Fitbit eller Google Fit, utan Xiaomi använder alltså sin egen app för att logga träningspass och den har stöd för fler än 150 olika träningsformer. I telefonen så hanteras klockans inställningar och träningsdata i appen Mi Health.

Smart band som skosensor

På plats i Berlin visade Xiaomi även upp Xiaomi Smart Band 8 som utöver som fitnessarmband även, med ett tillbehör, kan fästas på löparskon för att ge mer exakta data om din springträning. Priset är 549 kronor för bandet och även det släpps i Sverige senare i höst.