ZTE Axon M

ZTE Axon M: Vi testar telefonen med vikbara skärmar

ZTE Axon M är en riktigt nyskapade telefon och vi har testat den på mässgolvet för att se om den även kan vara användbar.

Publicerad Uppdaterad

Vi börjar från början. Ihopvikt består ZTE Axon M av skärm på både fram och baksida.Det finns en kamera på 20 megapixel, med skärm på bägge sidor försvinner ju behovet av en separat selfiekamera. Fingeravtrycksläsare saknas vad vi kan se.

När du viker upp den så placerar sig de båda skärmarna bredvid varandra, med en list i mitten. I det här läget har den ena skärmen ett tjockt bakstycke medan den andra är betydligt tunnare. Det gör ergonomin tveksam, men ställer man telefonen eller lägger den ner på bordet går det fint att se på film som då kan visas över båda skärmarna.

Just användningsområdet för den här typen av lösning är kanske det mest intressanta. Du kan välja, med en mjukvaruknapp bredvid de övriga Androidknapparna i botten, att först och främst spegla skärmen så att samma bild visas på båda skärmarna. Ett annat alternativ är att använda skärmarna oberoende av varandra, eller då så klart att använda båda skärmarna samtidigt för en bild som täcker båda. Det går även att bara använda en skärm och låta den andra vila.

ZTE Axon M är onekligen en kul, innovativ idé, men man ska nog se det mest som ett test, en koncepttelefon. Skarven i mitten är när jag tittar på film är onekligen påtaglig och konstigt nog har de filmer som ZTE visar dessutom text mitt där skärmen delas av, vilket gör det extra tydligt. Skulle man få för sig att till exempel visa en Powerpoint-presentation här så blir man lidande av skarven i mitten. Tanken är ju att man ska kunna ha en riktigt stor skärm i en telefon som trots det inte är gigantisk, men här blir skarven påtaglig.