MWC 2016

ZTE visar tre nya mobiler

Vi har fått känna på tre av ZTE:s nya mobiler.

Publicerad Uppdaterad


Operativsystemet är Android i det senaste utförandet och det har sedan ZTE anpassat så att man lägger alla appar direkt på startskärmarna och inte har en separat applåda. Det här är tänkt att förenkla för användaren. Annars har ZTE inte rört så mycket i Androids system utöver att man till exempel lagt till en app som hjälper dig at ta bort onödiga filer, rensa minnet och i övrigt hålla din telefon i trim.


En av de tydligaste prestigefunktionerna i telefonen är att den känner av olika kraft i skärmtryck, enklast illustrerat genom att man kan se det i en app som mäter just det.


I månadsskiftet april-maj släpps den berättar Nicklas Sivander på ZTE när vi på Mobil besöker montern och tittar närmare på nyheterna. Prislappen hamnar precis under 4000 kr.

ZTE Blade V7 Lite

På den svenska marknaden är ZTE framförallt ett märke som ser som sin uppgift att leverera fungerande telefoner till billigt pris. Det är ett sätt at ta sig in på marknaden för att sedan klättra uppåt på stegen. Kommer du ihåg Blade V6 så känner du igen vissa aspekter i V7 Lite. En rolig detalj är att det finns tre versioner kallade V7, V7 Lite och V7 Max där endast V7 Lite är aktuell för den svenska marknaden. Det är faktiskt den som också är utrustad med fingeravtrycksläsare, något som storebror V7 saknar. Och just fingeravtrycksläsare är väldigt ovanligt i telefoner som kostar 1500 kr, vilket V7 Lite är tänkt att göra när den släpps i Sverige i maj i år.

ZTE A310

Ännu mer smart telefon i förhållande till prislappen får vi i ZTE A310 som är en 4G-mobil som dessutom har senaste Android 6.0 Marshmallow. Kameran är på fem megapixel och telefonen har plats för micro sd-kort. Visst märks det att det inte är den mest påkostade telefonen, men i förhållande till prislappen på 999 kronor är det oerhört mycket telefon för pengarna.