https://www.mobil.se/mobil-business/apple-v-ntas-s-lja-30-miljoner-klockor
556840
Höga förväntningar på Iwatch

Apple väntas sälja 30 miljoner klockor

Marknaden för smarta klockor domineras av Samsung, Sony och Pebble. Det kan ändras när Apple ger sig in i matchen.

Enligt en analys från den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley kan lanseringen av Apples kommande smarta klocka få Apple-aktien att rusa i höjden. Det framgår av en rapport som analytikern Katy Huberty tagit fram för investerare och där en lysande försäljning spås för Iwatch när Apple ger sig in på marknaden för smarta klockor.

I dagsläget domineras försäljningen för smarta klockor av Samsung, Pebble och Sony. Redan inom de första tolv månaderna efter lanseringen av Iwatch, vilken väntas ske till hösten, tros dock mellan 30 och 60 miljoner enheter bli sålda, enligt rapporten.

Det enligt rapporten förväntade priset på klockan ligger på 300 dollar, motsvarande drygt 2 000 kronor. Att försäljningsframgångarna väntas bli så stora för klockan, som ju ännu inte fått någon officiell presentation av Apple, förklaras i rapporten bland annat med att kunderna är lojala till Apple-varumärket och kommer köpa klockan som tillbehör till sina befintliga enheter.

Morgan Stanley-rapporten menar också att aktien för Apple kommer att stiga rejält som resultat av Iwatch-klockan. En försiktig bedömning av aktiens värdestigning ligger på ett förväntat pris på 110 dollar per aktie, medan den toppnotering man hoppas på beräknas till hela 132 dollar. I skrivande stund är värdet för Apple-aktien drygt 96 dollar.

Källa

Relaterade artiklar

Ämnen