https://www.mobil.se/mobil-business/b-ttre-videoannonsering-p-facebook
556773
Facebook köper videoannonsplattform

Bättre videoannonsering på Facebook

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/facebook-liverail-5.png?itok=qtLiQO9Q', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/facebook-liverail-5.png?itok=aGbZHV12', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/facebook-liverail-5.png', w: 650, h: 405, title: ' ' },]
Liverail ska hjälpa Facebook att vinna både användare och annonsörers gunst.

Facebook köper videoannonsplattformen Liverail, meddelade i en bloggpost i går den sociala nätverksjätten, dock utan att avslöja köpesumman. 

Liverail, grundat 2007, med 170 anställda och leverantör av sju miljoner videoannonser per månad, bland annat till Major League Baseball, ABC, Dailymotion och A&E Networks, är USA:s tredje största videoannonsförsäljare. Plattformen erbjuder en automatiserad lösning för att snabbare få ut och följa upp riktade kampanjer.

– Relevantare annonser kommer vara mer intressanta och mer engagerande för onlinevideotittarna, och effektivare för annonsörerna, skriver Brian Boland, chef för Facebooks annonsprodukter (Vice President of Ads Product Marketing and Atlas), i blogginlägget.

Det var först i mars i år som Facebook började introducera videoannonser i det sociala nätverket, och då endast som 15 sekunderssnuttar för vissa utvalda annonsörer. Allt för att inte förlora användare som irriteras av videoannonser. Google och AOL har däremot de senaste åren satsat allt mer på videoannonsering: Förra sommaren köpte AOL videoannonsplattformen Adap.tv och i juni i år introducerade Google en egen premuimvideoannonstjänst. Liverailförvärvet ger dock Facebook ett rejält försprång framför Google och AOL i kampen om den lukrativa och snabbväxande videoannonseringsmarknaden. 

Källa