https://www.mobil.se/mobilbusiness/marknad/teliasoneras-k-p-av-norska-tele2-stoppas
557990
Konkurrensverket säger sitt

Teliasoneras köp av norska Tele2 stoppas

Teliasoneras planerade köp av Tele2:s norska avdelning har stött på patrull.

Norges konkurrensverk, Konkurransetilsynet, har lämnat avslag gällande Telia Soneras köp av Tele2 Norge. Affären offentliggjordes i juli och prislappen landade på 5,1 miljarder kronor. För att det skulle gå igenom garanterade Telia Sonera att 98 procent av den norska befolkningen skulle ha täckning till slutet av 2016 samt att utrullningen av 4G skulle snabbas på. Nu har däremot konkurrensverket i Norge sagt ifrån och Telia Sonera har fram till den 22 december på sig att besvara konkurrensverkets synpunkter.

– Vi och myndigheten gör olika bedömningar av vad som gagnar konkurrensen och gynnar kunderna. Nu ska vi granska beskedet noga och därefter fortsätter dialogen med Konkurransetilsynet, säger Robert Andersson, chef för region Europa i TeliaSonera.

Även Tele2 har uttalat sig om beslutet.

- Vi är bekymrade över den norska konkurrensmyndighetens preliminära beslut att ge avslag, trots eftergifter som erbjudits till den tredje operatören i Norge. Detta kan potentiellt äventyra konkurrensen på den norska mobilmarknaden med två starka alternativa spelare till den dominerande operatören. Det säger Mats Granryd, koncernchef för Tele2 AB.

Relaterade artiklar