Erkänner svagheter i Ios 6

Apple tipsar om andras kartor

I ett öppet brev ber Apples VD Tim Cook om ursäkt för de undermåliga kartorna i Ios 6. Den kortsiktiga lösningen på problemet, tipsar han om, är att använda Googles eller Nokias webbaserade karttjänster. I alla fall medan Apple jobbar på att förbättra sin nylanserade karttjänst.

Publicerad Uppdaterad

Det öppna brevet från Apples vd Tim Cook publicerades i fredags på Apples webbplats. I brevet skriver Tim Cook att Apple strävar efter att göra produkter i världsklass; produkter som erbjuder kunden den allra bästa upplevelsen. I kartappen, skriver han, har man misslyckats med det. Kartappen som ersätter Google Maps i Ios 6 använder Apples egna kartor och dessa kartor har fått mycket kritik världen över, även i Mobils test av Iphone 5.

Tim Cook poängterar att Apple uppskattar den feedback de fått angående karttjänsten och skriver vidare att Apple jobbar hårt på att förbättra tjänsten. Den som vill använda ett bättre alternativ än vad Apple Maps erbjuder idag tipsar Tim Cook om att ladda ner någon av de kartappar som finns tillgängliga som fristående appar, eller att använda Google Maps eller Nokia Kartor i webbläsaren. Man kan spara en webbsida som ikon på startskärmen och på det sättet anävnda alternativa kartor. Nokia Maps hittar man på adressen http://m.maps.nokia.com och Googles webbversion finns på adressen http://maps.google.se/. Genom att ange webbadresserna i Safari i IPhone och sedan lägga till bokmärket på hemskärmen har man åtkomst till karttjänsterna på ungefär samma sätt som om de var appar.

Tim Cook lovar i brevet att man på Apple jobbar utan uppehåll med sina nya kartor tills dess att de uppfyller de höga krav han tycker man ska ställa på Apples produkter.