Sensorfestival

10 sensorer i Iwatch

Nya rykten tar upp vad det är som kommer att göra Iwatch lite mer unik jämfört med konkurrenterna.

Publicerad Uppdaterad

Det är Wall Street Journal som pratat med ”källor familjära med ämnet” (rejält luddigt alltså) och via det fått fram lite mer information angående Apples kommande satsning på smarta klockor.

Klockorna, då Iwatch kommer att släppas i minst två olika modeller, kommer att nå marknaden under oktober och den Taiwanesiska tillverkaren Quanta Computer Inc är anlitad att göra klockorna. Apple planerar att sälja någonstans mellan tio och femton miljoner smartklockor under 2014, vilket får ses som ett ganska kaxigt mål.

Oavsett design verkar det som om funktionaliteten kommer att vara någorlunda likadan i alla modeller av Iwatch. Tydligen ska klockan vara utrustad med tio lika sensorer för främst hälsa och fitness. Exakt vilka som det innefattar återstår att se däremot. Accelerometer, gyro och kompass är nog det vi kan vänta oss utan att behöva fundera allt för mycket på saken, men om resterande sju sensorer innefattar pulsmätare, barometer, termometer, GPS eller något annat beskrivs inte i artikeln.

Vilka sensorer tror du sitter i Iwatch?