Intrång bekräftat

150 miljoner uppgifter exponerade efter hack mot tränings-app

Inte mindre än 150 miljoner användaruppgifter kan ha hamnat i orätta händer efter ett hack mot den populära tränings-appen MyFitnessPal. Det bekräftar ägaren Under Armour.

Publicerad Uppdaterad

Appen MyFitnessPal är en av världens i särklass mest populära tränings-appar och därmed förstås en potentiell guldgruva för den hackare som vill komma över information om riktigt många användare. Och tyvärr så bekräftar nu ägaren Under Armour att någon också gjort slag i saken och genomfört ett intrång där enorma mängder data exponerats och sannolikt också hamnat på villovägar. Intrånget ska ha skett i februari, men Under Armour fick inte kännedom om saken förrän i slutet av förra veckan. 

Uppmanar till lösenordsändring

Vem som ligger bakom intrånget är i nuläget oklart. Under Armour jobbar för högtryck tillsammans med både datasäkerhetsexperter och polis för att försöka hitta den skyldige. Alla som berörts av intrånget ska ha informerats via e-post, men Under Armour uppmanar ändå samtliga som har ett konto hos tjänsten att genast byta ut sina lösenord. Lyckligtvis har inga kortuppgifter eller annan finansiell information läckt ut, utan det ska rörar sig om användarnamn, e-postadresser och lösenord (som dock är hashade). 

Källa